voor professionals

Aan de gang met bewegingspatronen

Bij kinderen met leerproblemen of concentratieproblemen zien we vaak dat ze moeite hebben met bepaalde bewegingen. Door deze blokkades kunnen de hersenhelften moeilijk informatie uitwisselen waardoor het leerproces stagneert. Door aan de gang te gaan met deze bewegingspatronen die soms als in de babytijd aangelegd moeten zijn, kunnen (grote) verbeteringen optreden concentratie, rekenen, lezen en schrijven.

Op het gebied van gedrag zien we vaak:

Motorische faalangst

Sociale faalangst

Laag zelfbeeld

Angst

Stress bij leren

methode

Leren door te bewegen

Door het hele beweegpatroon te bekijken en ook de bouwtekeningen van deze bewegingen, de zogenaamde reflexen die al in de baarmoeder worden aangelegd daarin mee te nemen, kan het volledige potentieel maar ook de functie van bewegen worden gebruikt. Want door die allereerste bewegingen in de babytijd, zien we dat er breinverbindingen tot stand komen.

Letterlijk leer je dus door te bewegen. 

Als het aanleren en oefenen van deze bewegingen moeizaam verlopen, dan heeft dat invloed op de fases die daarna komen. Zoals de ontwikkeling van de zintuigen, het krijgen van evenwicht, het coördineren van je lijf, geconcentreerd met iets bezig zijn, het ontwikkelen van richting (richtingsgevoel) en het verkrijgen van ruimtelijk inzicht.

Allemaal zaken die nodig zijn om uiteindelijk op school te leren lezen, schrijven , rekenen, te concentreren, etc.

ons oefenprogramma

Stimuleer samenwerking van beide hersenhelften

Wij begeleiden kinderen die problemen ondervinden op het gebied van leren, concentreren en gedrag door oog te hebben voor de basis van waaruit dit gedrag ontstaat en te kijken naar de basispatronen van de bewegingsontwikkeling.

Door samen te werken met orthopedagogen, leerkrachten, gemeenten en andere professionals zorgen we samen dat een kind weer lekker in z’n vel komt.

Het oefenprogramma is gebaseerd op het therapeutisch programma dat is ontwikkeld door het Institute for Neuro-Physological Psychology in Chester, Engeland.

Met behulp van deze oefeningen, aangevuld met oefeningen uit de Brain Gym Methode van Paul Dennison en oogoefeningen, wordt de samenwerking van beide hersenhelften gestimuleerd en dat levert prachtige resultaten op. Kinderen komen beter in balans, worden rustiger en kunnen zich weer beter concentreren, vallen minder, stoten minder wat om en worden emotioneel sterker.

Je mag ons altijd bellen!

We willen graag iedere ouder van dienst zijn, dus je mag ons altijd bellen om te sparren. We hopen je dan al voldoende tips te geven om weer verder te kunnen. Uiteraard kost een telefoongesprek niets en nemen we uitgebreid de tijd voor je.

Mochten we toch aanleiding zien om verder te kijken én als er een klik is, plannen we een screening. Tijdens deze screening testen we middels verschillende methodieken waar in de ontwikkeling hiaten zijn ontstaan. In overleg met kind en ouders maken we indien nodig een behandelplan.

Een vrijblijvend advies gesprek

Ieder kind is uniek. Daarom geloven wij dat persoonlijk contact op nummer 1 staat. Plan een vrijblijvend advies gesprek in. Onze koffie staat al klaar!